Το Μαραμπου ειναι στ'αληθεια ενα ονειρο που εγινε πραγματικοτητα
Η Βίκυ, γευσιγνώστρια κρασιών που ασχολείται με τη γεύση από τότε που θυμάται τον εαυτό της, είχε τη φαντασίωση να φτιάξει ένα μικρό, οικείο και ανθρώπινο παγωτατζίδικο.
Μια μέρα αποφάσισε να πάει στη Ρώμη ώστε να διδαχτεί τη τέχνη του φυσικού παγωτού. Δίπλα στην υπέροχη δασκάλα της Federica, έμαθε πολλά, μυστικά και φανερά και κυρίως πώς γίνεται το παγωτό μόνο με ποιοτικά συστατικά, τίποτα έτοιμο, τίποτα ψεύτικο.
Μετά από αυτό, έγινε το Μαραμπού. Το όνομά του ήρθε από τη ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία, για τον οποίο η θάλασσα και τα ταξίδια αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Το μικρό Μαραμπού έχει σίγουρα κάτι ταξιδιάρικο. Αλλά και κάτι ελληνικό, νοσταλγικό, σύγχρονο.
Στη συνέχεια ήρθε ο Ιγκόρ, από τον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, φέρνοντας την αγάπη του για την εξωτική μαγειρική, τη δεξιοτεχνία και το μεράκι του στην εκτέλεση των συνταγών αλλά και το πάθος του για το ποδήλατο και τον αθλητισμό.
Μαζί δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό, νέες γεύσεις, αναμοχλεύουν παλιές, φτιάχνουν συνταγές ξανά και ξανά και ξανά ,πειραματίζονται ενίοτε με τρελά και σπάνια υλικά αλλά την ίδια στιγμή τιμούν την απλότητα και την ποιότητα βασικών συστατικών όπως το φρέσκο γάλα, τα φρέσκα φρούτα πάντα με βάση την εποχικότητα, το βιολογικό κακάο. Έτσι, μεταδίδουν τη χαρά του υγιεινού και νόστιμου φυσικού παγωτού.
Πρώτες ύλες
Η φιλοσοφία μας
Ποια ειναι η φιλοσοφια μας
- Φτιάχνουμε τα πάντα από την αρχή, δε χρησιμοποιούμε έτοιμες βάσεις παγωτού ή μείγματα.
- Διαλέξαμε την κλειστή βιτρίνα όπου το παγωτό βρίσκεται σε ανοξείδωτα δοχεία με καπάκια , γιατί έτσι διατηρείται πολύ καλύτερα.
- Τις συνταγές μας τις φτιάχνουμε μόνοι μας και χρησιμοποιούμε τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης και εάν υπάρχουν λιπαρά φροντίζουμε να τα κρατάμε σχετικά χαμηλά.
- Θέλουμε το παγωτό μας να έχει γεύση, πολλή γεύση αλλά και λεπτότητα στα γεύση. Η γεύση είναι αυθεντική διότι μεταξύ άλλων οι συνταγές μας περιέχουν λίγα συστατικά.
- Μελετάμε πολύ την υφή του παγωτού μας, θέλουμε να είναι πλούσια και απαλή, άλλωστε η υφή είναι μέρος της γεύσης.
- Το παγωτό μας θέλουμε να είναι ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο.
- Ψάχνουμε τις πρώτες ύλες μας με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον και προτιμούμε τους μικρούς παραγωγούς.
- Σεβόμαστε το περιβάλλον και γι’αυτό αποφεύγουμε το πλαστικό.
- Τα υλικά μας αφηγούνται όλα μαζί μια ιστορία. Τα φρούτα είναι φρέσκα και ακολουθούν πάντα την εποχικότητα. Δε θα βρείτε Σορμπέ Φράουλα το Νοέμβριο ούτε Σορμπέ Ρόδι τον Αύγουστο. Το γάλα είναι αγελαδινό εξαιρετικής ποιότητας, κάποιες φορές χρησιμοποιούμε και κατσικίσιο.
Εμεις ονειρευομαστε
το παγωτο
Γεύσεις
Εδώ θα βρείτε κάποιες από τις αγαπημένες μας, αλλά μπορείτε να επισκέπτεστε και τη σελίδα μας στο Instagram ή στο Facebook.